Ghid de Amenajare a Bailor Mici


Pentru ca majoritatea dintre dumneavoastra stati la bloc, baile mici deja sunt ceva foarte des intalnit iar pentru amenajarea acestora aveti nevoie de multa creativitate astfel incat sa obtineti un loc placut si relaxant, fapt de multe ori dificil. Desi ar fi frumos ca baia sa contina obiecte sanitare mari, luxoase, accesorizate din plin cu diverse functii, dulapuri multe, oglinzi mari si spatiu aerisit in jur, din pacate in special la bloc, acest lucru nu este posibil. Nu ramane asadar decat sa va descurcati cu spatiul disponibil si sa incercati sa redati aici cat mai bine o atmosfera de relaxare. Urmatoarele sfaturi va vor ajuta cu siguranta sa reusiti! Evitati incarcarea peretilor cu mobilier de baie, in special dulapuri foarte mari si incercati sa incastrati spatiile pentru depozitare. Daca nu este posibil acest lucru, alegeti dulapuri cat mai plate, chiar daca sunt ceva mai inalte. Chiuveta alegeti-o atat de mare incat sa va puteti spala pe maini fara sa udati pe jos. Stim ca un lavoar mare este minunat ca si design, dar nu are loc in spatiu despre care vorbim si in mod sigur ar incurca, inutil. 

Pe cat posibil alegeti cada in defavoarea dusului, dar una de dimensiuni mici care sa nu ocupe tot spatiul. Intodeauna spatiu de sub chiuveta ramane nefolosit din cauza piciorului chiuvetei. Gresit. Alegeti o chiuveta cu masca si veti castiga un spatiu de depozitare in plus. Cum locul este restrans, se va face abur din plin atunci cand va spalati. Pentru a evita problemele cu mucegaiul si umezeala, verificati frecvent ca aerisirile sa functioneze, iar daca aveti un geam, lasati-l deschis cat mai mult timp. Impactul vizual este foarte important, tocmai de aceea o culoare deschisa in care sa zugraviti baia, una care sa ofere impresia de spatiu aerisit este vitala. In legatura cu impresia unui spatiu mai mare decat este defapt va poate ajuta si oglinda baii. Alegeti una dreptunghiulara care sa fie mai lata decat chiuveta si mai inalta decat sa va cuprinda fix bustul. Daca spatiul permite la limita adaugarea unei masini de spalat in baie, renuntati la aceasta si montati-o pe hol sau in bucatarie. Este foarte important ca dupa amenajare, baia oricat de mica ar fi sa contina inca suficient spatiu de miscare.

My first, My last


Mai tineti minte scena asta? Sau alea in care Ally McBeal tipa “I object!”? Dupa Dallas, serialul asta mi-a marcat copilaria - bine, nu eram chiar asa de mica :)