Cum alegeti Cea mai Buna Imprimanta


In momentul in care doriti sa achizitionati o noua imprimanta sau sa o inlocuiti pe cea veche, apare intrebarea legata de modelul pentru care veti opta. Aveti de ales intre cele matriciale cu jet de cerneala inkjet si cele laser, acestea doua fiind principalele modele de pe piata. Bineinteles, fiecare dintre cele doua are avantaje insa si dezavantaje pe care este util sa le cunoasteti si in functie de care, in final sa va orientati si sa alegeti. Incepand cu ceea ce este cel mai important, rezolutia, se masoara in DPI si poate fi, maxim, de 2.400x1.200 sau 4.800x1.200 dpi, pentru un print alb-negru fiind suficienta o rezolutie de 600x600 iar pentru unul color (incluzand fotografii) o rezolutie de 4.800x1.200. Dupa rezolutie, urmeaza sa va interesati de consumabilele pe care fiecare model de imprimanta le utilizeaza si sa luati in calcul atat pretul lor cat si calitatea ce o ofera fiecare. Cele inkjet au cartuse de cerneala ce nu sunt foarte scumpe si printeaza pana la 1.000 de coli alb-negru si 500 color, iar imprimantele cu laser folosesc tonere, varianta ceva mai costisitoare dar care garanteaza un print de inalta calitate si pana la 25.000 de coli printate. 

Pretul, si el un detaliu important in alegerea imprimantei difera de la producator la producator si de la model la model, de regula imprimantele laser fiind mai scumpe datorita performantelor mai bune  atat pentru printurile alb-negru cat si pentru cele color. Daca aveti de printat cantitati mari, intr-o companie sau daca mai multe persoane folosesc aceeasi imprimanta, renteaza sa investiti intr-o imprimanta laser, insa daca aveti nevoie de ea pentru uz casnic, cel mai rentabil este sa alegeti una inkjet caci calitatea printului este suficient de buna iar consumabilele nu va vor costa niciodata, prea mult. Este important sa nu tineti cont numai de costuri ci si de nevoile pe care le aveti din partea viitoarei imprimante astfel incat sa faceti un raport calitate-pret si sa cumparati ceea ce va avantajeaza din ambele puncte de vedere, daca doriti sa fiti pe deplini satisfacuti de alegerea facuta. Pentru mai multe detalii accesati www.activejetromania.ro

Wake-up Call


Eu una chiar m-am saturat de noua generatie. Am ajuns sa simt ca fac parte din alta lume cand ii privesc pe "urmasii" nostri. Am inteles ca suntem asa numita generatie "facebook", dar noi macar ne-am trait copilaria. Acum sunt "copilite" de nici macar 10 ani care isi fac poze in cele mai "provocatoare" pozitii, doar pentru a primi like-uri si pentru a avea followers. Inteleg ca sunteti mai emancipati, dar din pacate, prostia va ajunge din urma. De asemenea, inteleg ca facebook-ul nu e doar pentru poze, like-uri si ca unii copii au facebook pentru a se juca un anumit joc. Ok, dar de natura nu ati mai auzit? Nici macar nu mai dati pe afara si va mirati de ce procentul persoanelor supraponderale sub 20 de ani este intr-o continua crestere. Recunosc, si eu am facebook, dar in afara de aceasta viata "virtuala", eu am si o viata in afara calculatorului. Nu fac aceste afirmatii ca sa jignesc, ci pentru ca trebuie tras un semnal de alarma!